Importeur vs drop shipping?

Je hoort tegenwoordig steeds meer over zogenaamde drop shipping verkopers. Voordat we hier wat meer over kunnen zeggen is het misschien handig eerst even uit te leggen wat drop shipping is.

Drop shippers zijn websites/bedrijven die zeggen iets te verkopen terwijl ze in werkelijkheid je order alleen maar doorsturen naar een ander bedrijf die het product uiteindelijk moet gaan leveren. Deze vorm van ondernemen heeft een gigantische impuls gekregen met de komst van hele grote websites in China waar voor weinig spullen besteld kunnen worden. Drop shippers zetten niet zelden zeer hoge marges tussen de echte prijs en de prijs die zij op hun website zetten. Je ziet hier gelijk de verklaring van de populariteit: wel hoge marges incasseren maar zelf niks doen (de echte fabrikant stuurt het product naar de eindklant op). Deze fabrikanten zitten bijna zonder uitzondering in China en als een product niet bevalt is de drop shipper meestal niet thuis: dan mag je het uitzoeken met de fabrikant en mag je het op eigen kosten naar China sturen. Er wordt dus niet voor niks gewaarschuwd voor drop shippers.

Voor alle duidelijkheid willen we graag met klem vermelden: wij zijn zelfstandig importeur en GEEN drop shippers!

Wij zijn al 17 jaar zelfstandig importeur en als importeur nemen wij al je zorgen en administratie uit handen. Wij onderhouden een goede relatie met de fabrikant in Amerika, zorgen voor het transport van Amerika naar Nederland, betalen alle vervoerskosten, importheffingen en BTW en doen extra kwaliteit controles als de schoenen en laarzen in Nederland aankomen.  Vervolgens onderhouden wij het contact met onze Nederlandse klanten, adviseren onze klanten en zorgen voor de eind distributie naar de klanten. Maar hier stopt het niet: wij verzorgen ook de retouren en ruilingen (met een termijn van 100 dagen!) en zijn je Nederlandstalige aanspreekpunt, gevestigd in Nederland.

Kortom: wij verzorgen voor onze klanten het hele administratieve, financiële en klantcontact aspect, wij behandelen al je vragen en delen onze opgedane kennis graag met je. Wij ont-zorgen voor jouw de aankoop van je nieuwe paar schoenen of laarzen!