Rechtstreeks bij fabrikant kopen?

Enige tijd geleden heeft Pleaser Shoes, onze leverancier, een site gelanceerd om rechtstreeks aan de consument te verkopen. We merken dat klanten nieuwsgierig zijn naar deze optie en vragen zich af of rechtstreeks kopen goedkoper kan zijn. Wij staan voor volledige transparantie en willen dat graag met je doorrekenen.

Loont rechtstreeks kopen?

Als rekenvoorbeeld hebben we het allereerste paar op alfabetische volgorde op de site genomen, de Adore 1008SQ zwart:

ADORE-1008SQ

Zoals je ziet kost deze op onze site 108,95, de verzending is gratis.

Op de site van de fabrikant kost deze:

 

De prijs is 87,56 euro.  Dat is dus aanzienlijk goedkoper maar helaas is de prijs die wij hanteren niet zo maar: we moeten nog BTW, invoerrechten én vrachtkosten betalen voor de laarsjes. Dit moet ook als je rechtstreeks bij de fabrikant koop. Ze geven daar netjes een overzicht van bij het afrekenen. De kosten komen dan in totaal op 157,80 euro bij de goedkoopste vorm van vervoer. Gebruik je UPS dan zit je nog 10 euro hoger. Rechtstreeks kopen loont dus helaas niet. Tevens is het goed om te beseffen dat retour sturen eigenlijk niet mogelijk is: je moet dan zelf de verzendkosten betalen van een euro of 30 plus de extra kosten. Tevens kent Amerika geen Wet Koop op Afstand, ze brengen vaak kosten als Restocking in rekening (een percentage voor het verwerken van je retour).

Conclusie: rechtstreeks kopen is een stuk duurder.

De reden dat rechtstreeks kopen duurder uitvalt en wij goedkoper kunnen leveren is dat wij in grote hoeveelheden inkopen, hierdoor is niet alleen de prijs lager per stuk lager maar ook de vervoerskosten, deze kosten wegen zeer zwaar op internationale zendingen.

Maar er zijn meer voordelen, denk aan:

  • een Nederlands aanspreekpunt, makkelijk bereikbaar zonder tijdverschil
  • onze leveringen vallen gewoon onder de Nederlandse regels zoals de Wet Koop op Afstand zodat je rechten goed gewaarborgd zijn
  • je kan bestellingen makkelijk retour sturen
  • mogelijkheid tot afhaal van orders
  • anonieme zending mogelijk
  • zending naar servicepunten mogelijk (internationaal gaan ze alleen naar huisadressen)
  • etc.

Kortom: shoppen doe je het voordeligst bij Letra Shoes!